17de Eeuwse hoekwoning, grondig te renoveren in het gegeerde St-Annakwartier gelegen

Vraagprijs: € 245 000 Brugge Carmersstraat 54
17de Eeuwse hoekwoning, gunstige locatie in het pittoreske St-Annakwartier, een minder toeristisch gekend deel van centum-Brugge gelegen, tussen Potterierei/Verversdijk en de Molens van Brugge, op wandelafstand van de markt (via Spinolarei, Kraanplein). Een authentiek deel Brugge met heel wat troeven, erg gegeerd!

CV aardgas, elektriciteit te vernieuwen. Indeling zie foto's en plannen. Telt boven 2 slaapkamers en een badkamer en op de zolderverdieping kan gemakkelijk een 3de slaapkamer voorzien worden. Energetische renovatieplicht binnen de 5 jaar na akte (energieklasse F!). Asbestattest stelde menuiseriet onderdak vast, die volgens de regels moet verwijderd worden bij dakvernieuwing/isolatie. Er dient een behoorlijk renovatiebudget gerekend te worden, maar het biedt potentieel en vrij veel authentieke elementen die dit waardevol maken.

Bouwkundig erfgoed: "Diephuis van drie/twee + drie traverse, en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit XVII cf. bouwonderdelen en dakconstructie bestaande uit schaar- en ... nokgebinte. Aangepaste muuropeningen. Verankerde bakstenen, witbeschilderde tuitgevel, afgewerkt met vlechtingen; gepikte plint. Gebruik van zandsteen voor hoekketting, muurbanden, ontlastingsbogen en topvensers."

Verkoop via het biedingsplatform CoVast (voorwaarden zie www.covast.be) met een instelprijs van 254.000 EUR waarop in een eerste biedingsfase kan geboden worden. Indien bod aanvaard wordt, is dit bindend (dus geen opschortende voorwaarde van krediet mogelijk), en dient bovenop de bieding nog een 7,26% koperscommissie gerekend te worden, waarop dan de verkooprechten en notariskost berekend wordt.

Het is niet toegelaten het goed te vervreemden binnen de 5 jaar, behalve ingeval dat renovatie voltooid werd, of ingeval Stad Brugge schriftelijk toelating geeft.

Info & bezoek: 0493 25 06 45 of mail thierry@vastgoedsinnaeve.be
Lees meer Verberg